Alphenseweg 14a, 5126 PN Gilze
0161 45 13 87

Rondrit door de streek met een gids

Vanuit “De Hooikar” kunnen diverse rondritten worden gereden met gids. Wij hebben diverse ritten door Breda, Tilburg, de Noorder-Kempen, Gilze en Rijen. Hieronder een aantal voorbeelden van onze rondritten:

Rondrit I: Historische Nassaustad in Baronie van Breda

Een rondrit door de prachtige Brabantse Natuur via de bosrijke omgeving van Breda nabij de Belgische Grensstreek. Vanaf  café/zalen “De Hooikar” te Gilze rijdt u onder begeleiding van één van onze gidsen via enkele pittoreske dorpjes naar en door het oude Breda.
Breda is een prachtige stad dat van oudsher sterk verbonden is met de Oranjes van Nassau.  Zeker de moeite waard om Breda eens te bekijken met de singels (grachten) en historische gebouwen zoals o.a. de Grote kerk, KMA met kasteel van Breda, de voormalige koepelgevangenis, oude Bossen, kazernes en kasteel Bouvigne

Tijdsduur: ± 2 uur en 30 minuten.

Rondrit II: Smokkelroute Historisch Land van Breda – Belgische Lourdes

De zogenoemde smokkelroute door het Historisch Land van Breda, de ”Lourdesgrot” gelegen in de Belgische Noorderkempen en met een bezoek aan Maria Park.
Rondrit door de Brabantse Natuur, langs historische gebouwen, langs kasteel Bouvigne bij Breda en langs de Belgische Grensstreek.
Een bezoek  aan de fraaie klooster- Mariatuin met nabootsing van de ”Lourdesgrot”, in het Belgische bedevaartplaatsje Meerseldreef (30 minuten).
Voor mensen die liever niet de tuin mee in gaan of kunnen is er altijd nog een terras voor een kopje koffie of een Belgische pint.
Via de Bossen in de grensstreek rijdt u terug naar “De Hooikar” in Gilze voor een heerlijke koffietafel of een Bourgondisch diner.

Tijdsduur: ± 2 uur en 30 minuten.

Rondrit III: Antwerpen en Belgische Noorderkempen

Een rondrit via de oude grensroute ten zuiden van Breda. U gaat door Zundert, via Brasschaat naar Antwerpen. Daar aangekomen gaat u langs de havens naar de oude dokken aan “Het Steen” bij het historische stadscentrum. Om de sfeer te proeven van Antwerpen wandelt de gids met u langs enkele prachtige kerken – historische gevels – gildenhuizen en via de Groenplaats met de boerentoren naar de Grote markt.
Hierna heeft u voldoende vrije tijd ( 1,5 – 2 uur ) om op eigen gelegenheid de vele winkels en terrassen te bezoeken. Verzamelen gebeurt vervolgens voor de prachtige Onze Lieve Vrouwenkerk, of bij “Het Steen”om via de Belgische Kempen of langs de HSL naar “De Hooikar” in Gilze terug te keren voor een heerlijk drie-gangen diner.

Tijdsduur: ± 5 uur en 30 minuten.

Rondrit IV: Asperges of Aardbeien in Baronie van Breda

Uw tocht begint bij café/zalen “De Hooikar” in Gilze, waar wij u een kop koffie met een appelgebak of aardbeiengebakje serveren. Hierna maken we een rondrit o.l.v. de gids met de touringcar door het Historische Breda. Daarna bezoeken we met de touringcar een plaatselijke aardbeienkweker in de buurt. Daarkrijgt u deskundige uitleg over dit product en ook een uitgebreide uitleg over de kweek- en plukmethoden op de velden als in de kassen.
Nederland is van oudsher een land waar heel veel aardbeien geteeld worden. Vooral op het gebied van het ontwikkelen van nieuwe rassen hebben we een zeer goede naam. De aardbeienteelt concentreert zich voornamelijk in de Noorderkempen ( België ) en in de Baronie van Breda, vandaar de naam “Het Errebeziepadje” voor een fiets- en wandelroute door dit gebied.

Daarnaast is men in Noord- Brabant op de grens tussen de grote rivieren en het hoge Limburg uitgegroeid tot de beste asperge-telers van Europa.
In het asperge seizoen kan een bezoek worden gebracht aan een aspergeteler in de buurt waarbij u deskundige uitleg krijgt over dit product. Tevens wordt u de mogelijkheid geboden om aardbeien – asperges en verse groenten te kopen.
Daarna maakt u met onze gids een mooie rit door de bosrijke omgeving van de Baronie van Breda, waarna u gebruik maakt van een heerlijke Brabantse koffietafel of diner bij “De Hooikar”.
Deze tocht is seizoensgebonden en kan maar gedurende een bepaalde periode geboekt worden. Voor de aardbeien: van 10 mei tot en met 30 augustus. Voor de asperges: van 1 mei tot en met 26 juni.

Tijdsduur: ± 2 uur en 30 minuten.

Rondrit V: Baronie van Breda met Helikopters – Kamelen en Kastelen

Een rondrit onder leiding van een ervaren gids door de Brabantse Natuur. U zult rijden langs vliegbasis Gilze en Rijen als de Nederlandse Helikopterbasis en via verschillende Brabantse dorpjes komen we o.a. langs de struisvogel-, edelherten- en kamelenboerderij.
Via de bosrijke en historische route met o.a. kasteel “Bouvigne” bij Breda gaan we weer terug richtig “De Hooikar” in Gilze. Daarbij komen we langs het nieuwe natuurreservaat “De Bleeke Heide“ met veel watervogels en uitzicht op de vogel kijkhut.

Tijdsduur: ± 2 uur.