Alphenseweg 14a, 5126 PN Gilze
0161 45 13 87

Interessante excursies in het Brabantse Land

Ook kunt u vanuit “De Hooikar” verschillende excursies boeken voor uw gezelschap. In de regio Breda en Tilburg hebben wij een paar leuke en interessante excursies voor u op een rij gezet:

Edelhertenboerderij (Tilburg/Hulten)

Bewonder de edelherten bij edelhertenboerderij “De Zonhoeve” tijdens een leerzame excursie. Je komt van alles te weten over de levenscyclus van dit dier, brengt een bezoek aan de edelherten zelf en neemt een kijkje in de boerderijwinkel waar je het heerlijkste vlees kunt kopen. Probeer ook de ragout eens! Deze excursie is geschikt voor groepen van 20 tot 100 personen.

Struisvogelboerderij (Tilburg/Hulten)

Verwonder je over de struisvogels en de producten die van deze imposante vogels gemaakt kunnen worden bij “Struisvogelfarm van de Staak”. Tijdens een videopresentatie met o.a. Cas Spijkers hoor je er van alles over. Ook bezoek je de vogels, die aaien overigens niet op prijs stellen. Je neemt een kijkje in de winkel en daar is van alles te koop. Deze excursie is geschikt voor groepen tussen de 15 en 75 personen.

Hortensia Kwekerij (Strijbeek)

Bij “Inrana” is voor alle leeftijden van alles te beleven. Naast het kweken van hortensia’s organiseren ze allerlei activiteiten zoals: bloemschikken, bloemengolf, kinderfeestjes en verschillende workshops. Een bijzondere plek voor een dagje uit met het gezin, een familie- of zakelijk uitje!

Siertuin Den Overkaent (Gilze)

Bent u een echte bloemen- en plantenliefhebber? Dan bent u bij siertuin “Den Overkaent” aan het juiste adres. Genieten in de waterrijke tuin van 8.500 m² met vele leuke hoekjes, verrassende doorkijkjes, maar ook zitjes om lekker uit te rusten en alles op je in te laten werken. U vindt daar een breed assortiment aan bloemen en platnen, met onder andere 600 soorten Hosta, 200 soorten Hemerocallis (daglelie) en 350 soorten siergras.

Museum Dè Wascht en Strèkt (Gilze)

Verbaas je over de 850 verschillende strijkvoorwerpen en de unieke Europese collectie bij museum “Dè Wascht en Strèkt”. En vergaap je aan het vele strijkgereedschap, de soorten zeep en de zeventiende-eeuwse strijkglazen. Maar geniet ook van de oude poppenhuizen en het oude speelgoed, dat helemaal in stijl is.

Draaiorgel “Museum Dansant” (Hilvarenbeek)

U maakt een rondreis door de tijd, in een cabaret-achtige sfeer. U hoort dan alles over de geschiedenis van de orgels uit de tijd dat het woord ‘onthaasten;  nog uitgevonden moest worden.
Natuurlijk vertellen wij u ook wat er voor werk zit achter de kleurige orgelfaçades, en hoe eigenlijk de muziek op de boeken gemaakt wordt. Een terugreis in de tijd met volop gelegenheid voor een dansje in ons orgelpaleis “Museum Dansant”